Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικά παιχνίδια





Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικά παιχνίδια αναφερόμαστε σε παιχνίδια που το παίξιμό τους προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής (Η/Υ, κονσόλα παιχνιδιών, κινητό τηλέφωνο). Στα ηλεκτρονικά παιχνίδια υπάρχει μια μορφή εισόδου δεδομένων από τον παίκτη π.χ. πληκτρολόγιο, joystick, gamepad ή ποντίκι όπως και μια μορφή εξόδου όπως μόνιτορ, τηλεόραση και ηχεία.


Το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι στον κόσμο κατασκευάστηκε το 1952 από τον Άγγλο A.S. Douglas και ήταν μια παραλλαγή της τρίλιζας. Ο υπολογιστής, που ονομαζόταν EDSAC, βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.


Αν και υπάρχει η εντύπωση ότι με τα ηλεκτρονικά παίζουν κυρίως παιδιά και έφηβοι, η μέση ηλικία του παίκτη ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι 30,2 έτη. Σήμερα υπάρχουν διαφόρων ειδών ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως παζλ, παιχνίδια ρόλων, παιχνίδια στρατηγικής, παιχνίδια περιπέτειας, παιχνίδια αθλητικά κ.ά. Μεγάλη διάδοση έχουν σημειώσει τα  Μαζικά Online παιχνίδια (massive online games). Πρόκειται για ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν εκατομμύρια παίκτες σε όλον τον κόσμο. Πολλά είναι μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες. 


Σήμερα μέχρι και ηλεκτρονικό παιχνίδι που παίζεται με τα μάτια υπάρχει το Tobii EyeAsteroids. Δεν έχει κουμπί για βολές ή μετακίνηση. Χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες και αντίστοιχο λογισμικό. Το  το παιχνίδι παρακολουθεί την κίνηση των ματιών σας και στη συνέχεια την ερμηνεύει ως εντολές εισόδου για το παιχνίδι.


Πολλοί είναι αυτοί που περνούν αμέτρητες ώρες παίζοντας με ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ένα σημαντικό ποσοστό της νεολαίας οδηγείται στον εθισμό, δημιουργώντας προβλήματα στους εαυτούς τους όπως και στις οικογένειές τους. 


Παρά το γεγονός ότι ο εθισμός στο ηλεκτρονικό παιχνίδι δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα ως ασθένεια, αντιμετωπίζεται ως τέτοια σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα θεραπείας. 


Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα βίντεο (αγγλικοί υπότιτλοι) σχετικά με τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.



Επίσης οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και να συμβουλεύονται τις αντίστοιχες ετικέτες που υπάρχουν στις συσκευασίες. 


Κάντε κλικ εδώ για την ορθογραφία καταλήξεων -είτε, -είται και -ήστε, -είστε.

Κάντε κλικ εδώ για την ορθογραφία καταλήξεων των ρημάτων στον Αόριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου