Σελίδες

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση



Tην Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γιορτάζουν για ακόμη μία χρονιά, στις 27 Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και ο IDEA (International Drama/Education Association). Για αυτή τη γιορτή θα διοργανωθούν...
στην πόλη της Θεσσαλονίκης πολλές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της έκφρασης, του διαλόγου και της δημιουργικότητας.
Έτσι λοιπόν ομάδες δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου αλλά και φοιτητές συνεργάζονται στη θεατρική παράσταση "Τα λέμε… στην αυλή", που πραγματεύεται τις σχέσεις των νέων. Συνολικά συμμετέχουν 90 παιδιά και νέοι, ηλικίας 11 έως 22 χρόνων. Οι ομάδες που συμμετέχουν είναι: 3ο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Μενεμένης, 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 1ο Γυμνάσιο Χορτιάτη (Ασβεστοχώρι), 1ο Λύκειο Συκεών, 1ο Λύκειο Συκεών, Θεατρική Ομάδα Δικτύου "σύνορα", Εργαστήρι Τέχνης και δημιουργίας Ανεμόσκαλα – ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα και το Θεατρικό εργαστήριο κοινότητας Πανοράματος (Κ.Ε.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη).
Παράλληλα θα υπάρχει ενδυματολογική έκθεση με έργα φοιτητών/ φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές που συμμετέχουν σε αυτήν, εκπροσώπους από τον "Σείριο", και τους παριστάμενους, πάνω στο θέμα που πραγματεύεται η παράσταση, δηλαδή τις "Σχέσεις Νέων".
Info:
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, στις 18:30
Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42
Είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Πηγή: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου