Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο Τεντέν και ο Μιλού



Ο Τεντέν (Tintin) είναι ήρωας σειράς κόμικ και γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1929.
«Μπαμπάς» του ο Βέλγος Ζορζ Ρεμί (1907-1983), γνωστός ως Ερζέ


Ο ξανθομάλλης Τεντέν (με το χαρακτηριστικό τσουλούφι) είναι ρεπόρτερ, που αντιμετωπίζει διάφορες υποθέσεις μυστηρίου. 


Πιστός του φίλος και σύντροφος, ο σκύλος του Μιλού (ένα λευκότριχο φοξ τεριέ). 


Στις περιπέτεις του Τεν Τέν ο ρόλος του Μιλού είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Μιλάει με τον Τεν Τεν, εκφράζει την άποψή του, διαφωνεί και δίνει συμβουλές.


 Άλλοι ήρωες  του κόμικ είναι ο καπετάνιος Χάντοκ, οι ντετέκτιβς Ντιπόν και Ντιπόν και ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ.


Το πρώτο τεύχος του κόμικ κυκλοφόρησε το 1929 («Ο Τεν-Τεν στην χώρα των Σοβιέτ»). Συνολικά έχουν εκδοθεί 24 τεύχη του κόμικ (23 από τον Ερζέ και το 24 το 1986, μετά το θάνατό του). Είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα κόμικς παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 60 γλώσσες



Δες το παρακάτω βίντεο με τον Τεντέν. Περίγραψε αυτά που θα δεις. 


Κάνε κλικ εδώ για να δεις διάφορα αντικείμενα, παλιά τεύχη κ.ά. σχετικά με τον Τεντέν.

Κάνε κλικ εδώ ή στην εικόνα να επισκεφτείς της ιστοσελίδα του Τεντέν.


Σήμερα, 3 Νοεμβρίου, αρχίζει στην Ελλάδα η προβολή της ταινίας, "Οι περιπέτειες του Τεντέν: το μυστικό του μονόκερου¨ σε σκηνοθεσία του αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ.


Υπόθεση της ταινίας
 Στην ταινία ο Τεντέν έρχεται αντιμέτωπος με τον μυστηριώδη συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν από καθαρή σύμπτωση θα πέσει στα χέρια του μια ρέπλικα (ομοίωμα, αντίγραφο) του «Μονόκερου», ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα.


 Στο εσωτερικό της ρεπλίκας υπάρχει κρυμμένη μια περγαμηνή, που αποτελεί το πρώτο από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του ανεκτίμητου θησαυρού του Κόκκινου Ράκαμ, ενός θρυλικού κουρσάρου που σκορπούσε τον τρόμο στην εποχή του. 


Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Σακχαρίν, ο οποίος θα επιχειρήσει να βγάλει από τη μέση τον Τεν-Τεν, γεγονός που θα οδηγήσει τον τελευταίο σε μια ανεπανάληπτη όσο και ριψοκίνδυνη περιπλάνηση στα πέρατα του κόσμου, με μοναδική συντροφιά του τον Καπετάνιο Χάντοκ και τον πιστό του σκύλο Μιλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου