Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΕΣ



Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τη μουσική, κι όπως δηλώνει ο ίδιος "ποτέ δεν φαντάστηκα για τον εαυτό μου άλλη ζωή απ'αυτήν του μουσικού. Από μικρός έγραφα στιχάκια, για το σχολείο, γιορτές κ.λ.π., κάτι που ακόμα συνηθίζω".


Σπούδασε κατ' αρχάς "Κλασσική" μουσική (κιθάρα), για να σταματήσει μετά από μερικά χρόνια, ερωτευμένος με την καινούργια τότε μουσική των Beatles. Έπαιξε σε πολλά συγκροτήματα σαν μπασίστας την δεκαετία του '60 και στις αρχές του '70, στην Αθήνα, αλλά και στο Παρίσι και το Λονδίνο όπου και έζησε και ηχογράφησε τους δύο πρώτους δίσκους του. Κάπου εκεί όμως τον ξανατράβηξε η "Κλασσική" μουσική, οπότε και επανήλθε στις σπουδές του, αρχικά στο Wurburg της Γερμανίας, με καθηγητή τονBertold Hummell και εν συνεχεία στην Αθήνα με καθηγητή τον Κων/νο Κυδωνιάτη.

Από την "Κλασσική" μουσική τον τράβηξε η καινούργια αγάπη του, η Βυζαντινήμουσική, η οποία και τον οδήγησε σιγά - σιγά στο Ελληνικό τραγούδι. Όλα αυτά μας φτάνουν στο 1981-2. Από τότε συνειδητά προσπαθεί να συμφιλιώσει τις τρεις αγάπες του στη δουλειά του. "Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν το 'χω πετύχει ακόμη". Έχει δουλέψει πολύ στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και έχει κάνει πολλούς δίσκους. "Αρκετοί απ' αυτούς μ' αρέσουν ακόμη" δηλώνει.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου