Σελίδες

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Λίτσα Ψαραύτη



Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε αγγλικά και δούλεψε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Eκκλησιών και στην Aμερικανική Πρεσβεία στην Aθήνα. Αντλεί τις υποθέσεις των βιβλίων της από την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας της, τις προσωπικές της εμπειρίες και την καθημερινή πραγματικότητα. Για πρώτη φορά εμφανίζεται ως συγγραφέας το 1980.


Το 1988 καταγράφεται στον Τιμητικό Πίνακα ¨Πιέρ Πάολο Βερτζέριο¨ (για την παιδική λογοτεχνία του Πανεπιστημίου της Πάντοβα) το μυθιστόρημα της ¨Το διπλό ταξίδι¨. Το βιβλίο της ¨Το αυγό της έχιδνας¨ έλαβε το 1991 Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών


Στον Tιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People) καταγράφηκε το 1996 το βιβλίο της "Tα δάκρυα της Περσεφόνης". Από το Υπουργείο Πολιτισμού έλαβε το ¨Κρατικό Βραβείο 1996¨ για το βιβλίο της ¨Το χαμόγελο της Εκάτης¨. Τέλος, το έτος 2000 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν.


Συμμετείχε στην ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συγγραφή Ανθολογίου για τα παιδιά του Απόδημου Ελληνισμού και στην ομάδα που συνέγραψε την πατριδογνωσία ¨Σάμος, πατρίδα μου¨ (βιβλίο που διδάσκεται/διδασκόταν;;;; -βλέπε εδώ- πιλοτικά στα δημοτικά της Σάμου).


Είναι μέλος του ¨Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου¨ και της ¨Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς¨.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου