Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Ισπανία: Ιστορικό ρεκόρ στην παραγωγή αιολικής ενέργειαςΗ αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει πλέον την πρώτη πηγή ηλεκτρισμού στην Ισπανία, σύμφωνα με μετρήσεις για το μήνα Μάρτιο. Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ σε μία από τις χώρες που ηγούνται παγκοσμίως στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διαχει ριστής του ισπανικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος (REE)
   
Ένας από τους ισχυρότερους παγκοσμίως πύργους παραγωγής ηλιακής ενέργειας, στη νότια Ισπανία«Τα αιολικά πάρκα καλύπτουν το 21% της ζήτησης σε ηλεκτρισμό και έφτασαν σε μηνιαίο ρεκόρ, με την παραγωγή 4.738 γιγαβάτ, 5% περισσότερο απ’ ό,τι τον Μάρτιο του 2010», δήλωσε ο εκπρόσωπος της REEσε συνέντευξη Τύπου.
Το σύνολο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ισπανίας, κάλυψε το 42,2% της ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα για το μήνα Μάρτιο.
Η ηλιακή ενέργεια κάλυψε το 2,6 % της ζήτησης, η πυρηνική το 17%, η υδροηλεκτρική το 17,3% και η ενέργεια από άνθρακα το 12,9%.
Στο σύνολο των μετρήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2011, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν το 40,5% της ζήτησης. Από το ποσοστό αυτό, το 21% κάλυψε η αιολική ενέργεια.
«Με την παραγωγή αιολικής ενέργειας κατά το μήνα Μάρτιο, θα μπορούσε να καλυφθεί η μηνιαία ηλεκτρική κατανάλωση μιας χώρας σαν την Πορτογαλία», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ισπανικής Ένωσης Αιολικών Επιχειρήσεων (AEE).
Η Ισπανία ήταν το 2009 η τέταρτη παραγωγός αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, χάρη σε μία ενεργή υποστηρικτική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Η Μαδρίτη προσβλέπει σε μια παραγωγή 40.000 μεγαβάτ μέχρι το 2020, έναντι 21.000 μεγαβάτ που ισχύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου