Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αρχαιότητες από την Μακεδονία στην Οξφόρδη!!!!



«Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο» (Hercules to Alexander the Great. Treasures from the ancient capital of Macedon, a Hellenic Kingdom in the Age of Democracy) ονομάζεται η έκθεση που θα παρουσιαστεί από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου του 2011 στην Οξφόρδη της Μ. Βρετανίας. Η περιοδική έκθεση που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Ashmolean (The Ashmolean Museum Of Art & Archaeology).



Τα αντικείμενα που θα εκτεθούν προέρχονται από τις Αιγές, την πόλη δηλαδή που αποτελούσε στρατιωτική μακεδονική αποικία στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Αιγές, οι οποίες βρισκόντουσαν στην παραλιακή Κιλικία, αποτελούσαν το λίκνο της βασιλικής δυναστείας καθώς και το πατροπαράδοτο κέντρο των Μακεδόνων. 



Σημαντικό έκθεμα θεωρείται το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που προέρχεται από την Πέλλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα εκθέματα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο κοινό, ενώ πολλά από αυτά είναι προϊόν ανασκαφών της τελευταίας εικοσαετίας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου