Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Μάγκας (περιγραφή σκύλου)



Ο Μάγκας είναι ένα όμορφο και χαδιάρικο σκυλί, αλλά και πεισματάρικο, γι΄ αυτό του έδωσαν αυτό το όνομα.
Το άσπρο, σαν τις νυφάδες του χιονιού χρώμα του, καθώς και το πυκνό τρίχωμά του, που το χαϊδεύεις και βουλιάζει το χέρι σου μου άρεσαν πολύ, όταν το πρωτοείδα. Εντύπωση μου προκάλεσαν τα καστανά, γουρλοτά μάτια του που έμοιαζαν με κάστανα. Ενώ, χάρις στο χρυσό κολάρο στο λαιμό του και το καθαρό κάτασπρο τρίχωμά του, μου θύμιζε βασιλιά.
Σαν πεισματάρικο σκυλί, ο Μάγκας, έχει αρκετά προτερήματα. Ένα από τα πολλά είναι ότι, είναι ευχάριστος σαν παρέα. Επίσης, είναι ευαίσθητος σαν σκύλος και το κυριότερο είναι παιχνιδιάρης, κάτι που συνηθίζεται για τα περισσότερα σκυλιά.
Αντίθετα, όμως, έχει και ελαττώματα. Ένα από τα οποία είναι πως όταν τον πιάνει η τρέλα του γίνεται σαχλός. Μάλιστα είναι πολύ τεμπέλης, για το μόνο που έχει όρεξη πάντα είναι το παιχνίδι. Επίσης, αν δεν γνωρίζει κάποιον καλά γίνεται αρκετά εύθικτος, όπως με τον Μήτσο, καθώς και πολύ πεισματάρης.
Οι συνήθειες του είναι συνηθισμένες, όπως το να κάνει βόλτες, να παίζει με άλλα σκυλιά καθώς και να χαλαρώνει και να ξεκουράζεται όποτε του κάνει κέφι. Με άλλα λόγια μια κλασική σκυλίσια ζωή, που θα ζήλευε ο καθένας.
Τα συναισθήματα απέναντι στο Μάγκα είναι κυρίως χαράς και αγάπης αφού πάντα περνάω καλά μαζί του. Για το μόνο που τον λυπήθηκα ήταν τις φορές όπου η κ. Βασιωτάκη και η Εύα δεν του έριχναν ούτε μια ματιά κι ας περνούσαν από δίπλα του.

Νίκη Δ., Ε1΄

4 σχόλια:

  1. einai polu glikouli kai pmorfooooo mou aresei pou einai aspro kai exei mikra matakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai polu glikouli kai omorfo mou aresei epidieinai mikrouliiii

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι τελειο το σκυλακι και ειδικα οταν ειναι μικρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι το πιο γλικο πλασματακη που εχουν δει τα ματια μου σε ολη μου τη ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή