Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο σκύλος και η γάτα



Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια γάτα και ένας σκύλος που πήγαν στην πασαρέλα για να κάνουν ανταγωνισμό ποιος από τους δύο ήταν πιο όμορφος.
Όταν έφτασαν στα παρασκήνια λέει η γάτα στον σκύλο: «Κοίτα λίγο τη φάτσα σου, μες στην ασκήμια είναι. Α πα, πα, πα… θα σε δει ο καθρέφτης και ο καημένος θα σπάσει».
Τότε απαντάει ο σκύλος στη γάτα: «Γιατί καλέ εσένα όχι μόνο θα σπάσει αλλά θα σου γυρίσει την πλάτη. Λυπάμαι αλλά θα σπάσει με τη μία».
Μετά από αυτόν τον τσακωμό πήγαν στα καμαρίνια τους και άρχισαν να ντύνονται.
Η γάτα έβαλε ένα τακούνι 15 πόντους, το κόκκινο φόρεμά της, λίγο σκισμένο, και μια κορόνα μεγαλύτερη από αυτήν.
Ο σκύλος έβαλε ένα μαύρο κουστούμι, σχεδόν όλο λερωμένο και σκισμένο, ένα παπούτσι με 40 νούμερο, ενώ αυτός φορούσε 37-38 και μετά με μια χτένισε τις τρίχες του.
Ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πως οι δύο ανταγωνιστές θα βγουν. Η γάτα όταν βγήκε μπερδεύτηκε και περπάτησε στα τέσσερα. Το πίσω μέρος του σώματός της ήταν ψηλό και το μπροστινό της κοντό. Η κορόνα της έπεφτε συνέχεια ώσπου έσπασε. Ο σκύλος είχε χάσει τις μισές του τρίχες από το πολύ χτένισμα και το κοστούμι του ήταν πολύ αηδιαστικό και βρόμικο.
Ύστερα οι κριτές έβαλαν τους βαθμούς τους. Και οι δύο πέτυχαν την ίδια βαθμολογία, δηλαδή 15 από τους 20 βαθμούς.
Το άλλο πρωί ζήτησανσυγγνώμη ο ένας από τον άλλο, πήραν τις μπάλες τους και άρχισαν να παίζουν αγαπημένα, χωρίς ανταγωνισμό. Από τότε δεν ξαναμάλωσαν ποτέ.

Λήγια Ασ., Ε1΄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου