Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Οι ριγέ φώκιες…



Ανήκουν στο είδος Ribbon Seal και ζουν στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, στην Αρκτική Θάλασσα, σε θάλασσες της Αλάσκας και της Ρωσίας. Ο πληθυσμός τους ανέρχεται στις 200.000 και οι περισσότερες ζουν στην Αρκτική.


Αποτελούν είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Έχουν μήκος έως 1,5 μ. και βάρος σχεδόν 80 κ. Τα αρσενικά έχουν πιο έντονες ρίγες από τα θηλυκά.  


Το καθημερινό τους γεύμα ανέρχεται στα 9 κ. και αποτελείται από ψάρια, καλαμάρια και καρκινοειδή (καβούρια αστακοί, γαρίδες κ.ά.).  Αναπαράγονται από  το Μάρτιο έως τον Ιούνιο, όταν και βγαίνουν στους πάγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου