Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Περίεργα ζώα: μαϊμού proboscis


Οι μαϊμούδες proboscis ζουν αποκλειστικά στο Βόρνεο


Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη τους μύτη, την οποία όμως διαθέτουν μόνο τα αρσενικά. 


Τα αρσενικά έχουν βάρος από 16 έως 22 κ.  διπλάσιο από αυτό των θηλυκών που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 11 κ.


Οι μαϊμούδες proboscis ζουν κοντά σε περιοχές όπου υπάρχει νερό. Είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Μπορούν να διανύσουν απόσταση μέχρι και 20 μ. κάτω από το νερό


Ζουν σε ομάδες των 5 έως 30 ατόμων που αποτελούνται είτε από ένα αρσενικό και πολλά θηλυκά είτε μόνο από αρσενικά. Η τροφή τους αποτελείται κυρίως από φύλλα και φρούτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου