Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!!Θρήνο και στενοχώρια σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο έφερε ο θάνατος του Θανάση Βέγγου. Ο “καλός μας άνθρωπος” άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, μετά από εγκεγφαλικό επεισόδιο που είχε πριν από λίγους μήνες. Φίλοι, συγγενείς και απλοί άνθρωποι συγκινήθηκαν από το χαμό του Έλληνα ηθοποιού.


 
Ο γνωστός χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος που γνώριζε χρόνια τον Θανάση Βέγγο μίλησε  για την μεγάλη απώλεια του ελληνικού κινηματογράφου. “Έφυγε ο καλύτερος άνθρωπος που υπήρχε στο θέατρο. Ήταν δίπλα μου σε όλη μου την καριέρα. Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα που τον χάσαμε”.


 

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης που συμμετείχε στην ταινία “Το Πέταγμα του κύκνου”, την τελευταία ταινία στην οποία έπαιξε ο Θανάσης Βέγγος είπε για τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό: “Δεν τον ήξερα προσωπικά τον Θανάση Βέγγο. Είχαμε συμμετάσχει μόνο στην τελευταία ταινία στην οποία έπαιξε. Τον θυμάμαι όμως, από τότε που ήμουν πολύ μικρός και είχε παίξει με τον πατέρα μου σε μια παράσταση” και συνέχισε: “Ο θάνατός του είναι μια μεγάλη απώλεια. Εγώ σαν ηθοποιός και σαν άνθρωπος εύχομαι να μπορούσα να φθάσω και στο ένα εκατοστό αυτών που έχει κάνει και θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος”.


 
Για την απώλεια του μεγάλου ηθοποιού μίλησε o Κώστας Βουτσάς: “Ο Θανάσης είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Αξιοπρεπέστατος και σπουδαίος καλλιτέχνης. Γι΄αυτόν τον άνρθρωπο έχω μόνο θαυμαστικά και επαίνους. Σπουδαίος επαγγελματίας ο οποίος άφησε το στίγμα του και ακόμη και τα εγγόνια μας θα τον θαυμάζουν. Μας σημάδεψε. Εγώ τον αγαπούσα και τον θαύμαζα πάρα πολύ. Εχω κάνει και την πρώτη μου ταινία μαζί του “Αστροναύτες για δέσιμο” μαζί με τον Ξενίδη. Ήταν μια ταινία που περάσαμε πολύ ωραία. Μεγάλη απώλεια αλλά αυτή είναι η ζωή”.
 Συγκινημένη και με σπασμένη φωνή είπε δυο λόγια και η φίλη του Βάσια Τριφύλλη “είναι ο άνθρωπος που του χρωστάω την καριέρα μου, στον Βέγγο και στον Ντίνο τον Κατσουρίδη. Εκανα μαζί του μόνο 4 ταινίες αλλά πάντα λέγαμε ήταν σαν να κάναμε 124. Άδειασε το τόπος μας. Εγώ πήγα και εκεί που νοσηλευόταν αν και ήταν στην εντατική και έμπαιναν μόνο οι άνθρωποι της οικογένειας του, εγώ πήγα απ΄έξω μόνο για μια ενημέρωση. Όταν πρωτοέμαθα οτι αρρώστησα μίλησα με την γυναίκα του την Ντίνα στο τηλέφωνο και έκλαιγα. Ο Βέγγος το πάλεψε, ήταν πολύ δυνατός και σαν οργανισμός και σαν χαρακτήρας. Δεν λιποψύχησε ούτε δευτερόλεπτο. Αδειασε ο τόπος”.


 
Ακόμη, “καλό ταξίδι” στον μεγάλο καλλιτέχνη ευχήθηκαν και μέσα από το twitter τους διάφοροι επώνυμοι.
 
Βίκυ Χατζηβασιλείου: “Αντίο στο Θανάση Βέγγο και πολλά ευχαριστώ για όλα τα γάργαρα αληθινά γέλια που μας χάρισε. Καλό…ταξίδι “καλέ μας άνθρωπε”!”
 
Νίκος Αλιάγας: “Σήμερα το πρωί έφυγε ο Θανάσης Βέγγος, ο μεγάλος ηθοποιός! Καλό ταξίδι, θα μας λείψεις!”
 
Καλό ταξίδι “καλέ μας άνθρωπε”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου