Σελίδες

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το καναρινί ποδήλατο: Σχολιάζουμε την ταινία - Πώς κρίνεις τη σχέση του Λευτέρη με τους γονείς του;




Για να γνωρίσετε και να 
δείτε την ταινία: 
¨Το καναρινί ποδήλατο¨ 
κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα.



Πώς κρίνεις τη σχέση του Λευτέρη με τους γονείς του;

Στην ταινία ο Λευτέρης δεν ήταν χαρούμενος, έτσι όπως του συμπεριφέρονταν οι γονείς του. Αυτός που δεν του συμπεριφέρεται καλά, που το φώναζε και τον θεωρούσε άχρηστο ήταν ο πατέρα του. Οι γονείς του θεωρούσαν ότι ο Λευτέρης δεν μπορούσε να μάθει να γράφει και να διαβάζει. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει και τη σχέση ανάμεσα στο παιδί και τους γονείς του. Αυτό φαίνεται που οι γονείς τους δεν ήξεραν που ήθελε να πάει ο Λευτέρης όταν έφυγε από το σπίτι, δεν ήξεραν τι του άρεσε. Γενικά δεν ήξεραν τις συνήθειες του Λευτέρη. Ο μόνος που ήξερε καλά το Λευτέρη ήταν ο δάσκαλός του.
Μάριος Κ. 

Κρίνω πως ο Λευτέρης δεν είναι κοντά με τους γονείς τους επειδή δε του δείχνουν σεβασμό. Του μιλάνε απότομα. Σε μια σκηνή της ταινίας ο μπαμπάς του ρωτάει τι είχαν στο σχολείο, ο Λευτέρης δεν απαντάει και ο μπαμπάς τον τρομάζει. Του μιλάει απότομα και άσχημα. Ο πατέρας του Λευτέρη δεν τον εμπιστεύεται καθόλου, δε νοιάζεται για αυτόν.
Νίκος Κ.

Οι γονείς του παιδιού δεν τον αντιμετώπιζαν ωραία. Τον βρίζουν, τον μαλώνουν και τον θεωρούν ανίκανο για όλα. Όμως το παιδί βοηθήθηκε από έναν δάσκαλο που είχε την επιθυμία να τον βοηθήσει. Αλλά οι γονείς δεν άλλαξαν τη στάση τους απέναντί του, παρόλο που έκανε μεγάλη προσπάθεια. Δεν κατάλαβαν ότι το παιδί τους άρχισε να διαβάζει, να γράφει και να προσπαθεί. Το παιδί στενοχωριέται και οι γονείς δεν κάθονται να μιλήσουν μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μόνο ο δάσκαλος βρίσκει χρόνο και έχει όρεξη να ασχοληθεί μαζί του.
Μαρία Ν.

Οι γονείς του Λευτέρη δεν του φέρονταν σαν γονείς. Τον μάλωναν αντί να τον βοηθούν και δεν του έδιναν σημασία για αυτό το λόγο και εγώ, όπως ο Λευτέρης, θα έφευγα από το σπίτι. Δεν θα άντεχα να ήταν αυτοί οι γονείς μου, να μην μου έχουν εμπιστοσύνη.
Φωτεινή Τσ.

Ο μπαμπάς του Λευτέρη του συμπεριφερόταν πολύ άσχημα, τον έλεγε βλάκα γιατί δεν το είχε δει ποτέ να διαβάζει, να γράφει, να μαθαίνει γενικά. Επίσης τον έλεγε έτσι επειδή ο ίδιο ήταν αγράμματος. Η μαμά του συμπεριφερόταν κάπως καλύτερα. Γενικά η σχέση μεταξύ του Λευτέρη και των γονιών του ήταν κακή. Ο δάσκαλος μια μέρα έβαλε το Λευτέρη ταμία σε μια έκθεση βιβλίου και ο πατέρας πήγε στο σχολείο και ρώτησε το δάσκαλο αν ήθελε να πληρώσει αυτός από τη τσέπη του. Το είπε αυτό επειδή νόμιζε ότι το παιδί του ανίκανο να κάνει κάτι σωστά.
Νίκος Π.

Η σχέση του Λευτέρη με τους γονείς του ήταν κακή. Ο πατέρας του Λευτέρη θεωρούσε το γιο του χαζό και ότι ποτέ δε θα τα κατάφερνε στο σχολείο. Συνεχώς τον έβριζε και απομακρυνόταν από αυτόν. Ο πατέρας του αντιδρούσε έτσι επειδή και εκείνος μικρός δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στο σχολείο. Δεν είχε καν τελειώσει το Δημοτικό. Εργάζεται σκληρά για να μην λείψει από την οικογένειά του και συνεχώς ξεσπάει με θυμό στο Λευτέρη. Αυτό φαίνεται στο σημείο της ταινίας όπου πήγε να συναντήσει το δάσκαλο, για να του πει να μην κουράζεται με το γιο του, γιατί δε θα καταφέρει τίποτε. Η μητέρα του ενδιαφερόταν περισσότερο για το Λευτέρη. Τον υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές. Τον αγαπάει περισσότερο από το πατέρα. Αυτό φαίνεται που όταν ο πατέρας τον βρίζει αυτή τον υπερασπίζεται.
Ηρακλής Κ.

Οι γονείς του συμπεριφέρονται με αγένεια. Ο πατέρας δεν εμπιστεύεται το γιο του. Σε μια στιγμή στη ταινία ο μπαμπάς πηγαίνει στο δάσκαλο και του λέει: «Είστε έτοιμος να βάλετε λεφτά από τη τσέπη σας;». Αυτό το είπε διότι νόμιζε ότι ο γιος του δε θα τα πήγαινε καλά ως ταμίας.
Σταμάτης Α.

Οι γονείς του Λευτέρη δεν ασχολούνται και τόσο μαζί του. Πιστεύουν ότι είναι ανίκανος να μάθει γράμματα. Είπε στο δάσκαλο «είστε πολύ τρελός που κάθεστε και τον βοηθάτε».
Άλμπα Π.

Στην ταινία οι γονείς δε μου άρεσαν καθόλου, γιατί ενώ αυτοί έπρεπε να βοηθάνε το Λευτέρη, όσο περισσότερο μπορούσαν, αυτοί δεν το έκαναν.
Θεόδωρος Π.

Δε μου άρεσε η συμπεριφορά των γονιών του παιδιού γιατί τον μείωναν και δεν του είχαν εμπιστοσύνη, όπως ο δάσκαλος που τον έβαλε ταμία. Γενικά πιστεύω ότι δεν τον αγαπούσαν και πολύ.
Ευγενία Χ.

Οι γονείς του Λευτέρη ήταν απότομοι μαζί του και δεν του μιλούσαν όμορφα και ευγενικά. Επίσης δεν του έδιναν σημασία και δεν του είχαν εμπιστοσύνη. Το χειρότερο ήταν πως οι γονείς του δεν τον βοηθούσαν να γίνει καλός μαθητής.
Έλλη Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου