Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Εργασίες μαθητών της Ε3΄ στη Γεωγραφία: Σέρρες



2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία εργασία! Περιμένουμε και τις υπόλοιπες. Κρίμα που δεν έχουμε και τη μουσική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ καλή εργασία. Ζητούμενο είναι αυτό που έκανε η μαθήτρια, η αναζήτηση πληροφοριών, η επεξεργασία τους. Αυτό είναι το ζητούμενο για το μαθητή και για τον εκπαιδευτικό.

    Κανένας δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του ήχου και γενικά των οπτικοακουστικών μέσων στη διαδικασία της μάθησης.

    Το ζητούμενο όμως είναι πότε και πώς χρησιμοποιούνται και το αν πραγματικά η χρήση τους γίνεται για ενίσχυση της διαδικασίας της μάθησης ή για εντυπωσιασμό.

    Πρέπει να γίνεται επιλογή το τι κάθε φορά είναι ο κυρίαρχος στόχος. Όταν στόχος είναι η καλύτερη απόδοση μιας εργασίας έτσι ώστε να δίνονται ξεκάθαρα και λειτουργικά οι πληροφορίες που αυτή περιέχει το αν ακούγεται μουσική ή όχι δεν έχει καμία σημασία.

    Αν από την άλλη πρόκειται για μια εργασία που δεν έχει αυτό το σκοπό αλλά αποβλέπει αποκλειστικά ή κυρίως στη διασκέδαση (απολύτως θεμιτό) τότε θα δοθεί βάρος στα εφέ.

    Το παραπάνω μπορεί να δει κανείς στις παρακάτω αναρτήσεις που έχουν ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από την παρουσίαση των Σερρών:
    http://paidio.blogspot.com/2011/05/blog-post_4562.html
    http://paidio.blogspot.com/2011/05/3_2159.html

    Όταν δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα που ως εκπαιδευτικός επιθυμώ και το εφέ, επιλέγω εκείνο το οποίο θα εξυπηρετήσει με το καλύτερο τρόπο το βασικό μου κάθε φορά στόχο και όχι εκείνο που απλά θα τα περιέχει όλα σε ένα πακέτο, ανεξάρτητα από τη λειτουργικότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή