Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Χρήστος Μπουλώτης



Γεννημένος το 1952 στη Μύρινα της Λήμνου, σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Συγκριτική Γλωσσολογία στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και του Würzburg (Γερμανία), όπου και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή το 1980. Είναι ειδικευμένος στο Μινωικό και Μυκηναϊκό Πολιτισμό. 


Δίδαξε Αρχαιολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) και στα μεταπτυχιακά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης Ιστορία της Αιγαιακής Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 1985 είναι αρχαιολόγος - ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών.


Από το 1987 άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την Παιδική Λογοτεχνία. Πρώτο παιδικό του βιβλίο ήταν το ¨Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της Λεύκας¨, το οποίο τιμήθηκε το 1989 από το Πανεπιστήμιο της Padova με το Βραβείο PIER PAOLO VERGERIO. 


Κατά τα έτη 1994 και 2000 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα έργα του ¨Με τα Φτερά του Πήγασου¨ και το ¨Άγαλμα που κρύωνε¨ αντίστοιχα.


Έχει εκδώσει περισσότερο από είκοσι βιβλία σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λήμνο, η προσωπική του συλλογή Παιχνιδιών και παιδικών βιβλίων αποτέλεσε τον πυρήνα για την ίδρυση του Μουσείου Ιστορίας Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου