Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τα ιδιόμορφα νησιά της λίμνης Τιτικάκα!!



Η λίμνη Τιτικάκα βρίσκεται στα σύνορα της Βολιβίας και του Περού και είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες του πλανήτη και η πιο εμπορικά πλεύσιμη.
Είναι επίσης η μεγαλύτερη λίμνη στη Νότια Αμερική και τροφοδοτείται με νερό από τις βροχοπτώσεις και από τους πάγους των παρακείμενων οροσειρών μέσω 27 ποταμών!

Είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα νησιά της, τα οποία δημιουργούνται από τους ντόπιους.  Συνολικά υπάρχουν  τουλάχιστον 42 νησιά που εποικούνται από τις τοπικές φυλές, κάποια από τα οποία είναι τεχνητά και δημιουργήθηκαν με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο.


Αυτά τα νησιά δημιουργήθηκαν από καλαμιές που τοποθετήθηκαν στρατηγικά για να επεκταθούν στα ρηχά νερά της λίμνης.  Αρχικά τα νησιά αυτά δημιουργήθηκαν σαν καταφύγιο από τους πολέμους που μαινόταν στην περιοχή. 


Αρχικά οι άνθρωποι περνούσαν αρκετό καιρό πάνω σε βάρκες και για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη εκμεταλλεύθηκαν τις καλαμιές για να δημιουργήσουν αυτές τις πρωτότυπες αποικίες. Με τον καιρό οι νησίδες αυτές κατάληξαν να είναι πραγματικά και κατοικήσιμα νησιά. Σήμερα τα νησιά αυτά είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. 


Στο κάθε τεχνητό νησί κατοικούν κατά μέσο όρο πέντε οικογένειες που αποτελούνται το πολύ από δέκα άτομα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου