Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΣΕΙΣΜΟΣ 8,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!!



Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών, σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Ακολούθησε τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων. Συναγερμός σε όλες τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Παρασύρθηκε πλοίο. Εικόνες βιβλικής καταστροφής. Πάνω από 300 οι νεκροί. Έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο. Τσουνάμι χτύπησε και στη Χαβάη.

Τα κτίρια μπορεί να άντεξαν, αλλά το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Ο σεισμός που  διήρκεσε περίπου 2 λεπτά είχε επίκεντρο τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, 380 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας.

Διακόσια έως 300 πτώματα εντοπίστηκαν σε ακτή της Σεντάι, στη νομαρχία Μιγιάτζι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji. Την είδηση επιβεβαιώνει και το Reuters.

Οι  αρχές εκφράζουν φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι αγνοούνται.

Ένα πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι στη νομαρχία Μιγιάγκι, δεν είναι  γνωστή η  τύχη των επιβατών.

. Συναγερμός σε 50 χώρες λόγω του τσουνάμι. Τα πρώτα κύματα έπληξαν τη Χαβάη. Σε εγρήγορση οι αρχές της Βόρειας Καλιφόρνιας. Τσουνάμι είναι πιθανό να χτυπήσει και την Κένυα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου