Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Τα Πάντα




Το Πάντα ζει στα βουνά της Κίνας, μέσα σε δάση με υψόμετρο από 1.200 ως 3.400 μέτρα. Δεν κατεβαίνει πιο χαμηλά γιατί συναντά ανθρώπους και τους φοβάται. Προτιμά να ζει κρυμμένο στα ψηλά πεύκα, τις οξιές και τα πυκνά μπαμπού.


To γιγαντιαίο Πάντα είναι είδος αρκούδας. Το λένε "γιγαντιαίο", για να το ξεχωρίζουμε από ένα άλλο είδος, πιο μικρό και κόκκινο. To Πάντα είναι μοναχικό ζώο, αλλά όχι επιθετικό.


Ο μοναδικός τους εχθρός είναι ο άνθρωπος. Τα σχήματα πάνω στο δέρμα τους χρησιμεύουν για να αναγνωρίζονται εύκολα μεταξύ τους μέσα στα πυκνά δάση. Χάρη στα μοτίβα της γούνας τους εντοπίζουν εύκολα το σύντροφό τους όταν θέλουν να ζευγαρώσουν.


Ταυτότητα


Επιστημονικό όνομα:
Ailuropoda melanoleuca

Κοινό όνομα: 
Γιγάντιο Πάντα

Βάρος:
86 – 125 κιλά

Ύψος:
1.20 – 1.90μ.

Χρώμα:
Άσπρο και μαύρο

Βιότοπος, εξάπλωση: 
Οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας

Μέσος όρος ζωής:
20 χρόνια στο φυσικό του περιβάλλον

Πληθυσμός:
Περίπου 1.600 άτομα

Κύριες απειλές:
Συρρίκνωση του βιότοπου, παράνομο κυνήγι



Φωτεινή Τσ., Στ1΄



video


video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου