Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το πράσινο τσάι φέρνει υγεία, διώχνει κιλά

Ευεργετική η δράση του στην πρόληψη του καρκίνου και στα καρδιαγγειακά, ενώ συμβάλλει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και «ξυπνά» τον μεταβολισμόΠολύτιμο «φάρμακο» για σοβαρές παθήσεις αλλά και για αδυνάτισμα είναι το πράσινο τσάι.

Οι ουσίες κατεχίνες που περιέχει έχουν ευεργετική δράση στην πρόληψη καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, χάρη στην αντιοξειδωτική τους ιδιότητα, ενώ συμβάλλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους, αυξάνοντας την καύση του λίπους.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια επιστημονικής ημερίδας, την οποία διοργάνωσε πρόσφατα η Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Επικαλούμενη στοιχεία μελετών, η Γαλλίδα καθηγήτρια Βιοχημείας, κ. Αν-Μαρί Ρουσέλ, ανέφερε ότι η συστηματική κατανάλωση κατεχινών του τσαγιού συμβάλλει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου.
Το σύνδρομο αυτό περιλαμβάνει μία σειρά από μεταβολικές διαταραχές, οι οποίες πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου (παχυσαρκία, τριγλυκερίδια στο αίμα, μείωση «καλής χοληστερίνης, υπέρταση και διαβήτης).

Σύμφωνα με την κ. Ρουσέλ, η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου