Σελίδες

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!!! Βερολίνο: Διαδήλωση στη σκιά της διοξίνης-




Περισσότεροι από 22.000 γερμανοί πολίτες διαδήλωσαν χθες στην καρδιά του Βερολίνου εναντίον των τεχνικών που χρησιμοποιούνται στις αγροκαλλιέργειες, των μεθόδων που ακολουθούνται στην κτηνοτροφία και κατά των μεταλλαγμένων προϊόντων.
Με 80 τρακτέρ στην κεφαλή της πορείας, οι χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, μια μέρα μετά την έναρξη της διεθνούς εμπορικής έκθεσης «Πράσινη Εβδομάδα», με τη συμμετοχή 1.600 εκθετών από 57 χώρες.
Περισσότερες από 120 οργανώσεις που εκπροσωπούν αγρότες, ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων καθώς και επιχειρήσεις τροφίμων, ήταν οι διοργανωτές της διαδήλωσης με σύνθημα, «Αρκετά! Όχι στα μεταλλαγμένα, στα βιομηχανοποιημένα αγροκτήματα και στην ταφή των αποβλήτων».
Η διαδήλωση οφείλει σε μεγάλο βαθμό την μαζικότητά της στο γεγονός ότι το πρόσφατο σκάνδαλο με τις διοξίνες έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που παράγονται στη Γερμανία. Η ανακάλυψη ζωοτροφών που περιείχαν ποσότητες καρκινογόνων διοξινών οδήγησαν αρκετές χώρες να επιβάλουν περιορισμούς στις εισαγωγές γερμανικού χοιρινού κρέατος και αυγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου