Σελίδες

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει

  Την Παρασκευή, που μας πέρασε, συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Πριν όμως σας περιγράψουμε τι κάναμε, πρέπει πρώτα να σας πούμε ότι το πρωινό εκείνης της ημέρας υποδεχτήκαμε στην τάξη τη νέα μας συμμαθήτρια, τη Μαρία!
  Η Μαρία ήρθε από την Αθήνα και αφού μας συστήθηκε, κάθισε παρέα με τον Στέλιο. Αν και δεν είχε μαζί της βιβλία  παρακολούθησε κανονικά το μάθημά μας, βγήκε διάλειμμα, έκανε γυμναστική και αγγλικά!
  Την 5η ώρα διαβάσαμε στην τάξη το παραμύθι από την E.Ψ.Υ.Π.Ε, "Η Μόνα σε καινούριο σχολείο" και συζητήσαμε για τις περιπέτειες της μικρής χελωνίτσας.
http://www.epsype.gr/images/paramuthia_gia_ekfovismo.pdf
  Την τελευταία ώρα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό πείραμα! Βάλαμε τη νέα μας συμμαθήτρια στο κέντρο ενός κύκλου!
  Όλοι, τότε, είπαμε στη Μαρία μια άσχημη κουβέντα, που μας έχουν πει και που μας έχει πληγώσει πολύ! Κάθε φορά που κάποιος μιλούσε έκοβε και ένα κομμάτι από τη χάρτινη φίλη μας!
  Όταν τελειώσαμε, είδαμε ότι η Μαρία είχε γίνει κομμάτια! Προσπαθήσαμε να την ξαναφτιάξουμε κολλώντας τα κομμάτια της με σελοτέιπ και λέγοντάς μια καλή κουβέντα!
  Γρήγορα, όμως, καταλάβαμε ότι οι άσχημες κουβέντες είχαν επηρεάσει για πάντα τη Μαρία. Η φίλη μας δεν θα είναι ποτέ όπως πριν, γιατί την πληγώσαμε αφάνταστα!
  Καταλάβαμε, λοιπόν, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα λέμε στους γύρω μας, γιατί μπορεί να τους πληγώσουμε αφάνταστα! Άλλωστε μια παλιά παροιμία λέει "η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει".
  Την ταλαιπωρημένη Μαρία την τοποθετήσαμε στην πόρτα της τάξης για να μας θυμίζει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε!
Πηγή: Η ιδέα προέρχεται από το ιστολόγιο "Πρώτη και καλύτεροι!" 
της συναδέλφου Ιωάννας Χατσίκου.

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ιδέα! Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!!! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που σου άρεσε Κλεοπάτρα! Δούλεψέ την, αξίζει. Απλά αν έχεις μικρές τάξεις, καλό είναι να είσαι λίγο προσεκτική στη διαχείρισή της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή