Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

YANNI-ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΕΣ



Ο Yanni (Γιάννης Χρυσομάλλης) είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης.
Ο Yanni είναι συνθέτης και αυτοδίδακτος πιανίστας και γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1954 στη Καλαμάτα. Ήταν μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας κολύμβησης εφήβων και σε ηλικία μόλις 14 ετών, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κολύμβησης, στα 50 μέτρα ελεύθερο. 


Όταν ενηλικιώθηκε (1972) πήγε στην Νέα Υόρκη για να φοιτήσει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Μινεσότα ενώ παράλληλα έπαιζε πιάνο για τους Chameleon, γνωστή μπάντα Rock & Roll.


Το πρώτο του άλμπουμ έρχεται στα 1984 με τίτλο “Optimystique”, τα άλμπουμ "Dare To Dream" και το "My Time" προτάθηκαν για Bραβείο Grammy ενώ το άλπουμ Το "Reflections Of Passion" έγινε πολλές φορές πλατινένιος. Επίσης το 1989 η βρετανική αεροπορική εταιρείαBritish Airways χρησιμοποίησε την σύνθεση "Aria" του Yanni για τη διαφημιστική της καμπάνια.

Παρά το γεγονός ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '80 πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα, η καριέρα του εκτινάχθηκε ακόμα περισσότερο τον Μάρτιο του 1994 όταν και κυκλοφόρησε σε δίσκο αλλά και βίντεο η συναυλία - σταθμός που έδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 25 Σεπτεμβρίου του 1993 με τον τίτλο «Yanni in Concert: Live Acropolis» παρουσία 2.000 χιλιάδων θεατών.



5 σχόλια:

  1. και μουσικός και ομορφάντρας.
    τί συνδυασμός!
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεός της μουσικής! Πότε θα έρθει κ πάλι κοντά μας; Θα τον λατρεύω πάντα!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που κάνατε αφιέρωμα σε αυτόν τον εξαιρετικό μουσικό και άνθρωπο! =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή