Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ



Ξεναγήσεις από τους επιμελητές στην έκθεση
«Σύνθεση-Κατασκευή-Παραγωγή. Ρωσική Πρωτοπορία και Σύγχρονη Τέχνη»
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση από την συνεπιμελήτρια Αγγελική Χαριστού.
Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι ανοιχτή για το κοινό, με το εισιτήριο της έκθεσης. 

Οι επόμενες ξεναγήσεις είναι προγραμματισμένες για τις11 και 18 Μαρτίου. 
Λίγα λόγια για την έκθεση 
Έκθεση «Σύνθεση-Κατασκευή-Παραγωγή. Ρωσική Πρωτοπορία και Σύγχρονη Τέχνη» έως 24 Μαρτίου 2012 / ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών 
Τη δυναμική που έχει ακόμη και σε νεώτερες γενιές εικαστικών - και όχι μόνο - η συλλογή Κωστάκη, επισημαίνει η έκθεση του ΚΜΣΤ με τίτλο «Σύνθεση-Κατασκευή-Παραγωγή. Ρωσική Πρωτοπορία και Σύγχρονη Τέχνη», η οποία φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών έως τις 24 Μαρτίου 2012 (ώρες λειτουργίας Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά).
Η έκθεση προέκυψε μετά από το εργαστήριο-workshop που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Μονής Λαζαριστών στις 12 και 13 Φεβρουαρίου 2011 με στόχο την παρουσίαση της συλλογής Κωστάκη και του πολυδιάστατου φαινομένου της Ρωσικής Πρωτοπορίας και κατόπιν την παραγωγή έργων εμπνευσμένων από την τέχνη της συγκεκριμένης περιόδου.
Ο τίτλος της έκθεσης αποτελείται από τρεις λέξεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ρωσική πρωτοποριακή τέχνη καθώς συναντώνται σε ένα μεγάλο ποσοστό έργων της εποχής, ενώ ταυτόχρονα περιγράφουν τις φάσεις και την εξέλιξη της Ρωσικής Πρωτοπορίας, από τους πρώτους γεωμετρικά αφηρημένους ζωγραφικούς πειραματισμούς στην κονστρουκτιβιστική λογική και στην βιομηχανική παραγωγή χρηστικών αντικειμένων. 
Συμμετέχοντες: 157+173 designers Μπάμπης Παπανικολάου - Χριστίνα Τσιραγγέλου (βιομηχανικό σχέδιο),Cannot not design Νικολέττα Αντωνοπούλου - Μιχάλης Σέμογλου (γραφίστες), DElight Δάφνη Ηλιάκη - Εύη Ρέτζιου (σχεδιάστριες μόδας), Γιώργος Ευσταθουλίδης (γλύπτης), Θοδωρής Λάλος (εικαστικός), Στέφανος Μιχαηλίδης (γραφίστας - εικαστικός), Θανάσης Πασχαλίδης (γραφίστας - εικαστικός), Θεόδωρος Σταματογιάννης (εικαστικός), Κωνσταντίνος Φώτας (πολιτικός μηχανικός)
Guest artists: Βάσω Γκαβαϊσέ, Κορνήλιος Γραμμένος, Νίκος Καναρέλης, Γεωργία Σαγρή
Επιμέλεια: Θοδωρής Μάρκογλου και Αγγελική Χαριστού, Ιστορικοί τέχνης-Επιμελητές του ΚΜΣΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου