Σελίδες

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο θα έχει ύψος 1 χιλιόμετρο και ένα μέτρο!



Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε  ο Πρίγκηπας Alwaleed bin Talal ανακοίνωσε την κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, στην πόλη της Jeddah στη Σαουδική Αραβία. Ο Πύργος του Βασιλείου, (Kingdom Tower) καθώς και όλο το project που θα χτιστεί γύρω του, έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Adrian Smith & Gordon Gill Architecture θα είναι 1001 μέτρα ψηλός, 173 μέτρα ψηλότερος από το Burj Khalifa (που επίσης σχεδίασε ο Adrian Smith), το υψηλότερο προς το παρόν κτίριο στον κόσμο, στο Dubai.


Μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για το καινούριο οικοδόμημα; Η όλη επιφάνεια κατασκευής θα είναι 530.000 τετραγωνικά μέτρα, θα κοστίσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το όλο project γύρω του θα στοιχίσει περί τα 20 δις. Θα διαθέτει 59ανελκυστήρες, ενώ εκείνοι που θα εξυπηρετούν το παρατηρητήριο θα έχουν ταχύτητα 10 ορόφων το δευτερόλεπτο!
Το αρχιτεκτονικό γραφείο έδωσε στην δημοσιότητα τα renderings του Kingtom Tower και ένα μοντέλο του βρισκόταν στην αίθουσα όπου έδωσε την συνέντευξη τύπου ο Σαουδάραβας Πρίγκηπας. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 5 χρόνια. Enjoy!





Πηγές: The Financial Times, Reuters, emirates247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου