Σελίδες

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ




Η 10η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, σε ανάμνηση της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου του 1948.

Όπως αναφέρεται στο Προοίμιο της Διακήρυξης, τα κράτη – μέλη που την υπέγραψαν, κατέληξαν σε 30 άρθρα, στα οποία καθορίζονται ρητώς τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη γη χωρίς απολύτως καμία διάκριση ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή πως αναφέρεται στο Προοίμιο της Διακήρυξης, τα κράτη – μέλη που την υπέγραψαν, κατέληξαν σε 30 άρθρα, στα οποία καθορίζονται ρητώς τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων στη γη χωρίς απολύτως καμία διάκριση ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Με την υπογραφή και κύρωση της Διακήρυξης, τα κράτη - μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να δράσουν ώστε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να αποτελέσουν το σκελετό της ανάπτυξης και της εξέλιξης των κοινωνιών μας.
Ωστόσο, παρά την πληθώρα διεθνών κειμένων και συμφωνιών, που κύρωσαν τα κράτη - μέλη έκτοτε, αναφορικά προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά ένα μεγάλο μέρος του, το περιεχόμενό τους παραμένει δέσμευση και υποχρέωση σε θεωρητικό επίπεδο.





3 σχόλια:

  1. Ελισσάβετ πολύ ωραίες εικόνες... αλλά αυτό που έγραψε ήταν το βίντεο... πάρα πολύ καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περάστε λίγο απ' το μπλογκ μου, έχω κάτι για σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!! ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή