Σελίδες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τα καλύτερα σχολικά κτίρια… και η ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα…


- Σχολικά βιβλία που δεν υπάρχουν.

- Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

- Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία.

- Γυμναστές Δημοτικών Σχολείων Διευρυμένου Ωραρίου που απουσιάζουν 8 ημέρες ως διαιτητές σε σχολικούς αγώνες… (με το αζημίωτο βέβαια) ενώ άλλοι καλύπτουν τις ώρες τους στο σχολείο (εννοείται ότι πάλι πληρώνεται αυτός που απουσιάζει και όχι αυτοί που κάνουν τη δουλειά του!!!).

- Ακατάλληλα (έως και επικίνδυνα) ¨Πρότυπα¨,¨Διευρυμένου Ωραρίου Σχολεία¨.

…  και πολλά άλλα που θα μπορούσε ο κάθε εκπαιδευτικός  να προσθέσει εδώ…

Οπότε ας «οραματιστούμε», ως μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί…
ας δούμε τα σχολεία που εδώ στην Ελλάδα… ποτέ δε θα δούμε.

Κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα για να… ταξιδέψουμε σε σχολεία μιας άλλης πραγματικότητας !!!


2 σχόλια:

  1. ΟΎΤΕ ΣΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!! ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! 23 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ! ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ! ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ! ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑ! ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΤΥΧΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ/ΚΑΘΕΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ!ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ! ΠΟΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΪΝΟ; ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΚΑΙΡΩΝ..ΑΛΛΑ ΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ... Είμαστε σχολείο με 7ωρα, τώρα γίναμε και πειραματικό (ή κάτι τέτοιο -ποιος μας ενημερώνει...), ενώ απουσιάζουν τα στοιχειώδη!
    Προσυπογράφω, συνάδελφοι! Συνεχίστε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή