Σελίδες

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΓΚΟΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ -ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ





Γεννήθηκε το 1969 στην Κόρινθο. Σπούδασε ζωγραφική (1988-1994) στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στο εργαστήριο του Β. Δημητρέα, και παρακολούθησε εξάμηνα μαθήματα φωτογραφίας και χαρακτικής με τους Γ. Μήλιο και Γ. Κατσάγγελο αντίστοιχα. Κατά τις χρονιές 1995-1996 μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης. Έχει παρουσιάσει έργα του σε δύο ατομικές εκθέσεις (2003, 2006). Έχει συμμετάσχει, επίσης, σε ομαδικές εκθέσεις (Μεταγραφές, Θεσσαλονίκη 1999, Μνήμη και Aπεικόνιση, Αθήνα 2002 κ.ά.). Από το 1999 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση.


Γρήγορα ο Γκόκας δημιούργησε ένα προσωπικό εικαστικό ιδίωμα, με το οποίο επαναπροσδιορίζει διαρκώς τα όρια της ζωγραφικής και της φωτογραφίας συναιρώντας τα. Η θεματολογία του κινείται κατά κύριο λόγο γύρω από τα θέματα του αστικού και φυσικού τοπίου. 



Στην τελευταία δουλειά που παρουσίασε (2006) επεξεργάζεται εικόνες τοπίων από φωτογραφίες, τις οποίες ανασκευάζει με ζωγραφικά μέσα. Το αποτέλεσμα, που δεν εκκινά από βιωματικές εμπειρίες, αλλά διερευνά τις ενδοζωγραφικές σχέσεις, κινείται μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, καθώς αναδεικνύονται ή απαλείφονται επιλεκτικά επιμέρους στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου