Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ





Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα του ΟΗΕ,

είμαστε οι μαθητές της Στ΄2 τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού. Σας γράφουμε αυτό το γράμμα διότι είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που στις τριτοκοσμικές κυρίως χώρες υπάρχουν παιδιά-στρατιώτες. Θα θέλαμε λοιπόν, να σας πούμε διάφορους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει αυτά τα παιδιά να έχουν όπλα υπό την κατοχή τους. 

Σκεφτείτε να ήσασταν εσείς ή ο οποιοσδήποτε στη θέση αυτών των παιδιών. Θα ζούσατε κάτω από ασφυκτικές συνθήκες και ανήμπορος να αντιδράσετε από εκβιασμούς και βία (σωματική ή ψυχολογική) δε θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά. Το όπλο θα ήταν η καθημερινότητά σας, για να επιβιώσετε καθώς και η ζωή σας θα διέτρεχε θανάσιμο κίνδυνο. Γιατί όλα αυτά τα παιδιά να πεθαίνουν κάθε μέρα; Γιατί αναγκάζονται να πολεμούν; Σας γράφουμε όλα αυτά τα πράγματα, για να σας δείξουμε τι περνάνε αυτά τα παιδιά και να εξηγήσουμε ότι ελπίζουν σε σας!

Εμείς θα θέλαμε ο ΟΗΕ αλλά και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, να βοηθήσουν στη σωτηρία αυτών των παιδιών για να καταφέρουν να αποκτήσουν μία ζωή που τους αξίζει!! Μία ζωή με χαρές και παιχνίδια, με πολλές φιλίες και παρέες, σαν τη ζωή όλων των παιδιών. Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να βοηθήσετε στο να σωθούν αυτά τα παιδιά.

Με εκτίμηση,

οι μαθητές της ΣΤ’2 τάξης



Γιώργος Αλ. Στ'2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου