Σελίδες

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Το facebook κάνει κακό στους βαθμούς!!!



Ποια μπορεί να είναι η σχέση του facebook με τους βαθμούς; Δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ohio διεξήγαγαν πρόσφατα μία έρευνα, επιχειρώντας να εντοπίσουν αυτή τη συσχέτιση και ιδού τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι συχνές επισκέψεις στο Facebook επηρεάζουν σημαντικά τις επιδόσεις των φοιτητών.
Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 219 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Το βασικό εύρημα ήταν ότι το 68% των φοιτητών που χρησιμοποιούν το Facebook έχουν “σημαντικά χαμηλότερους βαθμούς” από όσους δε διατηρούν προφίλ στη διάσημη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Σχολιάζοντας τα πορίσματα της έρευνας, η υπεύθυνη του project Aryn Karpinski δήλωσε ότι “όλες οι γενιές φοιτητών έχουν κάτι να τους αποσπά την προσοχή. Ωστόσο, το Facebook είναι μοναδικό φαινόμενο. Η χρήση του μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στο Άριστα και το Λίαν Καλώς.”
Οι επικριτές της έρευνας υποστηρίζουν ότι το δείγμα των φοιτητών ήταν περιορισμένο και άρα δε μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Δε λείπουν, μάλιστα, κι αυτοί που αντιμετωπίζουν με θυμηδία την έρευνα, αναφέροντας ότι όλοι σχεδόν οι φοιτητές έχουν προφίλ στο Facebook και άρα υπάρχει μεθοδολογικό άτοπο στην έρευνα.

1 σχόλιο: