Σελίδες

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το καναρινί ποδήλατο: Σχολιάζουμε την ταινία -Πώς προσπαθεί ο δάσκαλος να βοηθήσει το Λευτέρη



Για να γνωρίσετε και να 
δείτε την ταινία: 
¨Το καναρινί ποδήλατο¨ 
κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα.


Πώς προσπαθεί ο δάσκαλος να βοηθήσει το Λευτέρη; 

Ο δάσκαλος αφιερώνει πολύ χρόνο μαζί με το Λευτέρη μαθαίνοντας το να μη διαβάζει συλλαβιστά αλλά κανονικά όπως οι συμμαθητές του. Ο Λευτέρης βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Τα άλλα παιδιά έμειναν έκπληκτα από την πρόοδο του, γιατί τον είχαν συνηθίσει να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμη ο δάσκαλος κάνει το Λευτέρη ταμία στην έκθεση βιβλίου του σχολείου. Ο Λευτέρης δε νομίζει ότι θα τα καταφέρει, κι αυτό φαίνεται από εκεί που λέει: «δε θα τα καταφέρω, θα γελάνε μαζί μου». Οι συμμαθητές του ξαφνιάζονται γιατί ταμίας γινόταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης. Ο διευθυντής του σχολείου διαφωνεί που ο δάσκαλος ασχολείται με το παιδί και του λέει ότι δε θα καταφέρει τίποτε. Επίσης του λέει ότι δεν είναι σωστό που έκανε το Λευτέρη ταμία.

Ηρακλής Κ.

Ο δάσκαλος προσπαθεί να ενεργοποιήσει το Λευτέρη βοηθώντας τον με ιδιαίτερα μαθήματα, μες στην τάξη βάζοντάς τον άλλοτε να κάνει πράξεις, άλλοτε να διαβάζει κείμενα στη Γλώσσα. Μέρα με τη μέρα το παιδί έδειχνε και περισσότερη βελτίωση. Τα άλλα παιδιά δεν τον συμπαθούν και δεν παίζουν μαζί του. Όταν ο δάσκαλος τον έβαλε ταμία ο Λευτέρης φοβάται ότι θα αποτύχει. Στα άλλα παιδιά αυτό δεν άρεσε καθόλου, γιατί συνηθίζονταν ταμίας να γίνεται ένας καλός μαθητής.

Θεόδωρος Π.

Ο δάσκαλος προσπάθησε να ενεργοποιήσει το Λευτέρη κάνοντάς τον ταμία στην έκθεση βιβλίου του σχολείου. Τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν και τον υποτιμούσαν, γιατί ήξεραν ότι ο Λευτέρης δεν ήξερε να λογαριάζει. Δεν ήθελαν να μπει ο Λευτέρης ταμίας γιατί συνήθως γινόταν ο καλύτερος μαθητής της τάξης. Και ο Λευτέρης όμως δεν ήθελε να γίνει ταμίας γιατί πίστευε πως δε θα τα καταφέρει και πως θα γελάνε μαζί του. Επίσης που ο Λευτέρης έγινε ταμίας δεν άρεσε στο διευθυντή γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στο Λευτέρη.

Ευγενία Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου