Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Ανανεώσιμες και μη πηγές ενέργειαςΧωρίζουμε τις πηγές ενέργειας σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

α) ανανεώσιμες (ΑΠΕ)
β) μη ανανεώσιμεςΟι πηγές ενέργειας που όσο και αν τις χρησιμοποιούμε δεν εξαντλούνται, αλλά ανανεώνονται από τη φύση με πολύ γρήγορο ρυθμό ονομάζονται ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Αντίθετα, οι πηγές ενέργειας που για να ανανεωθούν χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια άρα πρακτικά θεωρούμε ότι εξαντλούνται και δεν ανανεώνονται ονομάζονται μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Πλεονέκτημα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ότι δεν προκαλούν ρύπανση. Μειονέκτημά τους είναι η μικρή τους απόδοση καθώς και το μεγάλο κόστος κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των απαραίτητων εγκαταστάσεων αξιοποίησής τους.


Οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πλεονεκτούν ως προς την απόδοσή τους όμως εξαντλούνται και ρυπαίνουν το περιβάλλον.Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα για τις ΑΕΠ.


Κάνε κλικ εδώ ή στην εικόνα για να παίξεις το περιβαλλοντικό παιχνίδι Honoloko. Θα πλοηγηθείς σε ένα φανταστικό νησί και θα πρέπει να κάνεις επιλογές σχετικά με τη χρήση της ενέργειας, των μεταφορών κλπ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που διατίθεται σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές γλώσσες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου