Σελίδες

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ




Η Ιταλία είναι ιχώρα της Νότιας Ευρώπης αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δυο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα: τη και τηΒόρεια συνορεύει με τηνδυτικά με τη και ανατολικά με τη Σλοβενία, ενώ ανήκει στην Ιταλία και η πόλη Καμπιόνε ντ'Ιτάλια, που βρίσκεται στο έδαφος της Ελβετίας.



Ρωμαϊκό Κολοσσαίο είναι ένα στάδιο στην Ιταλία.Βρίσκεται στην πρωτεύουσα πόλη Ρώμη.Το Κολοσσαίο ήταν το σκηνικό της σκληρής ο Μονομάχος παιχνίδια, που διεξήχθησαν για δημόσια ψυχαγωγία από τον αυτοκράτορα ο ίδιος.
Το μοναδικό και μνημειώδες Ρωμαϊκή οικοδόμηση έχει 80 τόξου εισόδους. Ρωμαϊκό Κολοσσαίο είναι μήκους, 85μέτρα πλάτος 55 μέτρα και 48 μέτρα υψηλό.Είναι χτισμένο από πέτρα και μάρμαρο. Στην εποχή του τη μεγαλύτερη φήμη στην αρένα αυτή κατέληξε σε 55 χιλιάδες θεατές.
Ορισμένες πηγές δείχνουν ότι ακόμη και 70 χιλιάδες θεατές θα μπορούσε να τοποθετηθεί μέσα.Αν και Ρωμαϊκό Κολοσσαίο είχε καταστραφεί με το πέρασμα των αιώνων έχει παραμείνει η πόλη μαγευτική της φειδούς έως αυτές τις ημέρες. Παιχνίδια που έλαβε χώρα στην αρένα ξεκίνησαν συνήθως από ζώα τσίρκου και στη συνέχεια το Κολοσσαίο άνοιξε για μονομάχων που αγωνίστηκε για τη ζωή ή θανατο. 

Σπύρος Φ. Κωνσταντίνος Χλ. ΣΤ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου