Σελίδες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ιγνατιάδης Κωνσταντίνος-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ



Γεννήθηκε το 1958 στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από τη φυσικομαθηματική σχολή του Α.Π.Θ. το 1982 και αναχώρησε για το Παρίσι όπου παρέμεινε ως το 1998. Εκεί μυείται στην τέχνη της φωτογραφίας και συναναστρέφεται ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης.
Το 1986 το ΄Ιδρυμα "Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή" του εξασφαλίζει υποτροφία για ειδίκευση στη φωτογραφία έργων τέχνης στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι. 


Το 1987 προσλαμβάνεται στο Centre Georges Pompidou ως φωτογράφος των συλλογών και εκθέσεων. Παράλληλα, κάνει φωτογραφήσεις για γκαλερί, αντικέρ και μουσεία όλου του κόσμου. Επίσης, αποκτά τεχνογνωσία στην εμφάνιση και εκτύπωση έγχρωμου και ασπρόμαυρου φιλμ. 


Από το 1991 γίνεται αποκλειστικός φωτογράφος του Μουσείου Galerie Nationale du Jeu de Paume στο Παρίσι και από το 1993 εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης ειδικών λήψεων και μουσειογραφίας στο μουσείο του Λούβρου. Συμμετείχε στην φωτογράφηση (ενίοτε αποκλειστικά) για την έκδοση πολυτελών βιβλίων τέχνης. Κατά την περίοδο 1988-1992 συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή των πρώτων Videodisques και CD Rom των μουσείων Λούβρου και Orsay. 
Το 1996 το γαλλικό κράτος μέσω του Fond National d' Art Contemporain αγοράζει επτά έργα του.
Στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες συμπεριλαμβάνεται έρευνα πάνω στο πορτραίτο καθώς και η έκδοση του πρώτου του βιβλίου τέχνης ?ph?m?ride I με επτά ηλιοτυπίες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου