Σελίδες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πύργος ύψους 32 μέτρων φτιαγμένος από... Lego!!!



Περίπου 500.000 κομμάτια Lego, πάνω από 1.000 «εργάτες», ένας γερανός, κάμποσα σχοινιά και τέσσερις ημέρες σκληρής δουλειάς χρειάστηκαν προκειμένου να υψωθεί στον ουρανό του Σάο Πάολο της Βραζιλίας ο υψηλότερος πύργος από Lego στον κόσμο. Με ύψος 32 μέτρων, το εν λόγω «οικοδόμημα» ξεπέρασε κατά 25 πόντους το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ το οποίο είχε σημειωθεί στην Χιλή το 2008.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατασκευή δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή περίπου 1.000 μικρών παιδιών τα οποία, σε ρόλο ακούραστων και καταχαρούμενων εργατών, συναρμολογούσαν τα «τοιχώματα» του πύργου και τροφοδοτούσαν τον γερανό με «οικοδομικό υλικό» έτοιμο προς ανύψωση και τοποθέτηση. Όσο για το τελευταίο «τουβλάκι», αυτό το τοποθέτησε ένας αστέρας του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, ο Καφού.
Για την ιστορία, να σημειωθεί πως ο πρώτος πύργος από Lego κατασκευάστηκε στο Λονδίνο το 1988 και είχε ύψος λίγο μεγαλύτερο από 15 μέτρα. Έκτοτε, ανάλογα «οικοδομήματα» έχουν υψωθεί σε συνολικά 53 πόλεις και σε 30 χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου