Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Τέχνη που ανοίγει την όρεξη!!!



Παντζάρια, μπανάνες, αγγούρια και πολλά άλλα εμπνέουν μια 29χρονη καλλιτέχνιδα να δημιουργήσει νέα μοναδικά είδη ζώων αλλά και απίθανες ιστορίες όπως το Μικρό Καρότο που αναπαριστά τον Μικρό Πρίγκιπα.

H Βανέσσα Ντουαλίμπ είναι μια 29χρονη καλλιτέχνιδα και φωτογράφο η οποία έκανε πολύ καλά που παράκουσε τη μητέρα της μικρή που της έλεγε να μην παίζει με το φαγητό της αλλά να το τρώει.

Η 29χρονη βγάζει χρήματα με το να δημιουργεί απίστευτα ζώα και εικόνες από λαχανικά, κρέας, ζυμαρικά και οτιδήποτε τρώγεται ενώ μετά τα απαθανατίζει πριν οι δημιουργίες της σαπίσουν.


Μάλιστα η φαντασία της πάει πολύ μακριά αφού πλάθει ολόκληρες ιστορίες όπως αυτή του Μικρού καρότου εμπνευσμένη από τον Μικρό πρίγκιπα. Η Βανέσσα έχει μέχρι τώρα δημιουργήσει 70 "ολόφρεσκα" έργα μεταξύ αυτών και ένα χταπόδι από παντζάρια αλλά και μια εικόνα από Ολυμπιακούς αγώνες που δείχνει ένα αυγό να βουτάει στο τηγάνι και άλλα τρία να το βαθμολογούν.

Λατρεύω τη φωτογραφία, το φαγητό και γενικά δε μπορώ να πω ότι παίρνω τη ζωή πολύ σοβαρά", είπε η ίδια από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας προσθέτοντας χαριτολογώντας ότι δημιούργησε ένα σπάνιο είδος σαλιγκαριού, Snana από το snail και το  banana και τον ονόμασε Γκάρι.

1 σχόλιο: