Σελίδες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Έκρηξη σε ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο μετά τον φονικό σεισμό


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ιαπωνία μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα από τα κτίρια του πυρηνικού σταθμού στην πόλη Φουκουσίμα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων και την έκλυση ραδιενέργειας.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τμήμα του κτιρίου όπου βρισκόταν ο αντιδραστήρας κατέρρευσε. Το τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες που δείχνουν τον αντιδραστήρα πριν και μετά την έκρηξη και φανερώνει ότι τα τοιχώματα ενός εκ των τεσσάρων κτιρίων είχαν καταρρεύσει μετά την έκρηξη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, η ραδιενέργεια που εκλύθηκε αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια επιτρεπτό όριο. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν συμβουλές για να κλειστούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους.
"Δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια καταστροφή τύπου Τσέρνομπιλ σε έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος. Η απώλεια ψύξης σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ταυτόχρονα σταματά την αντίδραση", δήλωσε ο Ναότο Σεκιμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ζήτησε αναλυτικά στοιχεία από την Ιαπωνία και παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση.
Ήδη από τον χθεσινό σεισμό υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.000 άτομα ενώ οι αγνοούμενοι πλησιάζουν τους 500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου