Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΦΑΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ



Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Γ. Μόραλη (1972-1974), και στη συνέχεια στην Ανώτατη Σχολή Εικαστικών Τεχνών Braunschweig της Γερμανίας (1975-1983). Το 1980 και το 1988 βραβεύτηκε με βραβεία χαρακτικής. Από το 1987 είναι μέλος του συλλόγου κινηματογραφιστών Γερμανίας, ενώ από την επόμενη χρονιά ξεκίνησε να διδάσκει στο Ινστιτούτο Εικαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης στο πανεπιστήμιο Hildesheim. 


Το 1990 παρουσίασε την πρώτη ατομική έκθεση έργων του, και ακολούθησαν περισσότερες από δέκα ακόμη. Επίσης, έχει πάρει μέρος και σε ομαδικές, μεταξύ των οποίων είναι οι Big Prints-Lithografien, γκαλερί Cornelia Priess, Γερμανία 1997, Inner Spaces-Multimedia, Museum Narodowe w Posnanin, Πολωνία 1998, The 20th international impact art festival '99, Kyoto City Museum 1999, Expo Kulturprogramm, Ανόβερο 2000, Η χαρακτική στην Ευρώπη: Τάσεις και προοπτικές, Θεσσαλονίκη 2003 κ.ά.


Το κύριο έργο του εκφράζεται μέσα από τη χαρακτική και το πειραματικό βίντεο. Σ' αυτά συνδυάζει καλλιτεχνικούς τρόπους και τεχνικές, ενώ εκδηλώνει το έντονο ενδιαφέρον του για την ιστορία, την αρχαιολογία και την εθνολογία, τους αρχαίους μύθους και τις λατρευτικές δοξασίες μέσα από μικρές εγκαταστάσεις, επίσης. 


Γενικά αναπλάθει μια ατμόσφαιρα που αντλεί ιδιαίτερα από την περιοχή του μύθου. Σε πολλές κατασκευές, ενσωματώνει μαζί με προϊόντα τεχνολογίας, άχρηστα υλικά της καθημερινότητας και συνθέτει παράδοξες συναρμογές, που ενεργοποιούν τη φαντασία και συναιρούν το δραματικό και το σατυρικό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου