Σελίδες

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ!! ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΝΕΣ!! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ!!

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ!

Δικογραφία εις βάρος μαθητή για δημοσίευση στο Διαδίκτυο υλικού με βασανισμούς ζώων



Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 17χρονου από τα Τρίκαλα, ο οποίος δημοσίευε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο από βασανισμούς κατοικίδιων ζώων...
Πιο συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος μαθητής λυκείου αναρτούσε επί τέσσερις μήνες στο Facebook βίντεο και φωτογραφίες που περιείχαν βασανισμούς κατοικίδιων ζώων, τα οποία συνοδεύονταν από υβριστικά σχόλια σε βάρος των ζώων και των ζωόφιλων.

Στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται ακόμη τρία ή τέσσερα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα συνομήλικοι με τον 17χρονο, οι οποίοι αναζητούνται. 
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, επικοινώνησε με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook, προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του ατόμου που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ.
Μετά τη διενέργεια ψηφιακής ανάλυσης, στα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, εντοπίσθηκε η κατοικία του, στη περιοχή των Τρικάλων, όπου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος, μέσα στον οποίο υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα κατοικίδια που υπέστησαν το βασανισμό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 17χρονος αρνείται να μιλήσει.
Το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν σε δημόσια θέα τα παραπάνω βίντεο των βασανισμών, χρήστες του Διαδικτύου, αλλά και εκπρόσωποι από συλλόγους ζωόφιλων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, απέστειλαν πάνω από 30.000 επιστολές διαμαρτυρίας, μέσω e-mails, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις οποίες εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις πράξεις και ζητούσαν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εστάλη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου