Σελίδες

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ινδία


Η Ινδία, (επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας) είναι χώρα της νότιας Ασίας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.166.079.217 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 χμ².  

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών.
Το έμβλημα της Ινδίας
Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. 

Μαχάτμα Γκάντι
Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.
Πρωτεύουσα της Ινδίας είναι το Νέο Δελχί, ενώ μεγαλύτερη πόλη η Βομβάη.
Ως προς το θρήσκευμα και σύμφωνα με την απογραφή του 2001, περισσότεροι από 800 εκατομμύρια Ινδοί (80,5% του πληθυσμού) είναι Ινδουιστές. 
Ινδουιστές ως ποσοστό πληθυσμού κάθε χώρας
Άλλες θρησκευτικές ομάδες είναι οι Μουσουλμάνοι (13,4%), οι Χριστιανοί (2,3%), οι Σιχ (1,9%), οι Βουδιστές, οι Εβραίοι, οι Ζωροάστρες κτλ.

Οι Ινδοί σέβονται τις αγελάδες ως ιερά ζώα και η σφαγή τους είναι παράνομη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σχολικό λεωφορείο

Η ονομασία Ινδία προέρχεται από το όνομα του ποταμού Ινδού.  Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν τον όρο Ινδοί, αναφερόμενοι στους ανθρώπους από τον Ινδό ποταμό. Το σύνταγμα της σύγχρονης Ινδίας αναγνωρίζει τη λέξη Μπαράτ ως επίσης επίσημη ονομασία της χώρας. Η ονομασία Μπαράτ προέρχεται από τον μυθικό βασιλιά Μπαράτα της ινδικής μυθολογίας. 

Σημαντικότερα ποτάμια της Ινδίας είναι: ο Γάγγης, ο Ινδός και ο Βραχμαπούτρας.



Κάνε κλικ εδώ
για να δεις ένα ινδικό παραμύθι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου