Σελίδες

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Προτάσεις στο Διαδίκτυο: Honoloko - παιχνίδι για το περιβάλλον.


Ενδιαφέρον παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περιβάλλον, με το όνομα honoloko.
Σε όλη την Ευρώπη, όσοι αγαπούν τα παιχνίδια μπορούν να παίξουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ένα παιχνίδι, αποκτώντας ταυτόχρονα γνώσεις για το περιβάλλον.
Το honoloko έχει σχεδιαστεί σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Ο παίκτης, καθώς μετακινείται σε ένα νησί, καλείται συνεχώς να απαντάει σε ερωτήσεις που αφορούν την περιβαλλοντική του συμπεριφορά. Οι βαθμοί κερδίζονται με βάση την επιλογή του κάθε παίκτη.
Κεντρικός ήρωας στη Ζώνη για τα Παιδιά είναι ο Οικο-Πράκτορας. Ο κάθε επισκέπτης καλείται να παίξει το ρόλο του Οικο-Πράκτορα. Στη συνέχεια εκτελεί αποστολές στους παρακάτω τομείς: χημικά, μεταφορές, νερό, αέρας, αλλαγές του κλίματος. Ο επισκέπτης ή η επισκέπτρια ξεκινάει ως εκπαιδευόμενος ή εκπαιδευόμενη πράκτορας και πρέπει να συλλέξει γνώσεις και να επιτύχει στις εξετάσεις προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος Οικο-Πράκτορας.
Ύστερα οι επισκέπτες μπορούν να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους με εκείνες των άλλων πρακτόρων. Ο πράκτορας μπορεί να περάσει εξετάσει και να βελτιώσει την βαθμολογία του (σε σχέση με τους άλλους Οικο-Πράκτορες). 

1 σχόλιο: