Σελίδες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Ανταλλαγές βιβλίων στο πάρκο!



Όλοι γκρινιάζουμε πως δεν βρίσκουμε χρόνο για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, και πολλές φορές τα χρήματα για την απόκτησή του είναι πολλά. Η ομάδα Why Not? έδωσε τη λύση σε όλα τα κωλύματα για να έρθει ο κόσμος σε επαφή με το βιβλίο, χωρίς να πληρώσει, και μάλιστα σε ένα υπέροχο φθινοπωρινό περιβάλλον.
Σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Aντιδημαρχίας Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει μια διαφορετική Κυριακάτικη μέρα, με πολύ μεράκι και όρεξη. Όπως λένε χαρακτηριστικά τα μέλη της ομάδας «Φανταστείτε ένα διαμορφωμένο χώρο με καθίσματα και βιβλιοθήκη που μπορείτε να ψάξετε νέα βιβλία, να καθίσετε να τα ξεφυλλίσετε, και αν σας αρέσουν να τα πάρετε, έτσι απλά». 
Μία βιβλιοθήκη σε ένα πάρκο, για λίγες ώρες θα κάνει την εμφάνισή της και μετά θα εξαφανιστεί αφήνοντας άφθονα βιβλία από την ανταλλαγή, και όμορφες αναμνήσεις. Στην pop up βιβλιοθήκη, θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε, να ανακαλύψετε ξανά την ομορφιά της ανάγνωσης, και να αποκτήσετε βιβλία χωρίς να δώσετε χρήματα. Ανταλλαγή βιβλίων, δηλαδή, σε ένα όμορφο χώρο για να ξεφυλλίσετε τα βιβλία σας στο Πάρκο του Ήχου στη Νέα Παραλία. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 19.00 το απόγευμα, πάρτε σε μία σακούλα τα βιβλία /περιοδικά που θα θέλατε να ελευθερώσετε από την βιβλιοθήκη σας (maximum 10 βιβλία) και φέρτε τα στη δική τους (αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση). Εκεί θα μπορέσετε να τα ανταλλάξετε με άλλα που θα θέλατε να διαβάσετε και να γίνουν δικά σας.

Φυσικά μπορείτε να πάτε μόνο για ανάγνωση ή και για απλή βόλτα, γιατί το σημαντικό είναι να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία της pop up βιβλιοθήκης που θα διαρκέσει μερικές μόνο ώρες.
Η μόδα του Pop up ξεκίνησε από το εξωτερικό. Πρόκειται για εφήμερα μαγαζιά ή χώρους ψυχαγωγίας, που εμφανίζονται για λίγες ώρες ή λίγες μέρες για να δώσουν πνοή στην πόλη. Η ομάδα Why Not? πιάνοντας τον σφυγμό της πόλης και με ιστορικό στην ανταλλαγή αποφάσισε να φέρει στη Θεσσαλονίκη την ιδέα της pop up βιβλιοθήκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου